Puppies

Onze visie op fokken

Wij hebben gekozen voor de Italiaanse kennelnaam “del Paradiso di Cani” wat letterlijk van het Hondenparadijs betekent.

Wij fokken op kleine schaal Havanezers. Voor ons is het heel belangrijk dat de pupjes in een goede thuis terecht komen bij mensen met wie we nog regelmatig contact kunnen houden. We hechten ook veel belang aan de socialisatie.

De pups worden grootgebracht in huiselijke kring en ook goed gesocialiseerd met andere huisdieren en kinderen. Ze worden gevaccineerd, gechipt en verschillende malen ontwormd. De pups krijgen een L.O.S.H. stamboom van de Koninklijke Maatschappij Sint-Hubertus (Union Royale Cynologique Saint Hubert, lid van de Fédération Cynologique Internationale FCI) en een Europees paspoort. De ogen en knieën van onze Havanezers worden ook getest. DNA-testen van de ouderdieren en de pups worden uitgevoerd om de authenticiteit van de afstamming vermeld op de stambomen te garanderen.

Wij volgen de nieuwste ontwikkelingen van de Belgian Kennel Club SRSH-KMSH op. Voor ons komen het karakter en de gezondheid op de eerste plaats. Wij zijn ook lid van de Belgische Bichon Club en de Havanezerclub Nederland.

Aanschaf van een Havanezer

Als je een hond wilt aanschaffen, dan moet je daar goed over nadenken. De aankoop van een Havanezer mag niet zomaar gebeuren. Overweeg goed dat je 12 tot 15 jaar voor de hond moet zorgen, lief en leed moet delen en op lange termijn de nodige inspanningen moet opbrengen qua tijd en geld. De Havanezer is geen hondje dat urenlang alleen of in een kennel kan opgesloten zitten.

Denk ook aan de kosten die de aankoop van een Havanezer met zich meebrengt. Niet alleen de aanschaf, maar ook de basisuitrusting, dierenartskosten en voeding tellen mee. Het onderhoud van de vacht vergt ook wel tijd. Daar staat wel tegenover dat de Havanezer niet verhaart.

Belangrijk is dat je een Havanezer koopt bij een fokker waarbij de honden in familieverband opgroeien en in een nette en diervriendelijke omgeving leven. Een goede fokker is bekommerd om het welzijn van de puppy’s.

We kunnen het niet genoeg benadrukken, maar maak je huis “puppy proof" voor de komst van de kleine viervoeter. Enkele aandachtspunten:

Interesse in een pupje van bij ons?

Je mag ons gerust contacteren via felicianimali@hotmail.com Wij proberen steeds zo snel mogelijk te antwoorden. Omdat wij kleinschalig Havanezers fokken is het soms moeilijk in te schatten wanneer er precies een pupje beschikbaar zal zijn. De pupjes mogen het nest niet verlaten voordat ze 8 weken oud zijn en voordat ze goed vaste brokken kunnen eten.

Opvolging van onze pups?

Als er pupjes bij ons geboren zijn, dan posten wij regelmatig foto’s en video’s van hen op onze FB groep Havanese “del Paradiso di Cani”

Daarnaast willen wij heel graag in contact blijven met de nieuwe eigenaars. De pupjes die bij ons geboren zijn maken immers deel uit van het gezin. Voor ons is het ook niet eenvoudig om afscheid te nemen. Om de overgang naar de nieuwe thuis zo vloeiend en vlot mogelijk te laten verlopen (in de eerste plaats voor de pup), brengen wij het pupje samen met z’n moeder en eventueel de nestgenoten naar hun nieuwe gezin.

Wij proberen jaarlijks een pup-reünie te organiseren zodat wij de nakomelingen van onze Havanezers nog eens terug kunnen zien en zodat de nieuwe baasjes elkaar ook (terug) kunnen ontmoeten.

Let op voor broodfok!

Koop nooit een hond uit broodfok, grootfok, vuilfok, … Let er voor op! De ouderdieren leven in miserabele omstandigheden en worden veel te vaak ingezet voor de fok. De pups worden niet voldoende gesocialiseerd en komen met te weinig prikkels in contact. Er wordt ook niet voldoende aandacht geschonken aan de gezondheid. Vaak worden pups aangeboden als Havanezers, maar zijn dit geen raszuivere hondjes.