Havanezer

Via het keuzemenu onder "Havanezer" kan je meer te weten komen over de Havanezer. Je wordt doorverwezen naar de webpagina’s van onze vorige website. Om terug te keren naar deze website kan je op het pijltje naar links klikken in de menubalk (bovenaan je scherm).

De Havanezer is voor velen een onbekend ras, maar van zodra je kennis hebt gemaakt met dit vriendelijke en aantrekkelijke hondje geraak je er als het ware aan verslaafd. Deze zeldzame gezelschapshond is een echte hartendief. Het blijft niet noodzakelijk bij één Havanezer. Eens je de microbe te pakken hebt, dan zijn de gevolgen niet te overzien.

Een Havanezer kan omschreven worden als Hartelijk, Aardig, Vrolijk, Aanhankelijk, Nieuwsgierig, Eerlijk, Zeer kleurrijk, Enthousiast, Rustig. Kortom, een Superhondje. Deze beknopte omschrijving in trefwoorden geeft al weer wat wij van een Havanezer vinden. Een Havanezer is een schat van een gezelschapshond die veel capaciteiten heeft die menig hart zal stelen.

De reden waarom wij een Havanezer hebben aangeschaft is dat het een zeer lieve en aanhankelijke gezelschapshond is. Daarnaast heeft hij een aangenaam karakter en wordt hij niet te groot. Hij heeft ook prachtige haren die weliswaar het nodige onderhoud vragen, maar het grote voordeel is dat dit hondje niet verhaart. We vinden ook een grote kleurvariatie terug bij de Havanezer: van wit tot zwart, van lichtbeige tot chocoladebruin, van gevlekt tot egaal havanabruin, enz. Deze vachtkleur blijft echter niet altijd dezelfde in de loop van de jaren. Zo kan de vacht verlichten, maar zelfs verdonkeren of van kleur veranderen. We treffen dit fenomeen heel sterk aan in de lichte sablekleurige Havanezers. De Havanezer is een echte kameleon. Daarom krijgt dit ras ook wel eens de naam “toverballetjes”.